Panzanella perzik en buffelmozzarella
Op dagen dat het heel warm is buiten heb je eigenlijk niet meer nodig dan een lekkere salade. Deze panzanella (broodsalade) met perzik en buffelmozzarella is een van onze favorieten voor deze zomer. Vol met ingrediënt die passen bij het zomerse weer, heerlijk.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: salade
Keuken: Italiaans
Trefwoord: broodsalade, buffelmozzarella, gegrilde perzik, maaltijdsalade, panzanella, perzik, zomerfruit, zomergerecht, zomerrecept
Servings: 2 personen
- 2 Italiaanse bollen - in grote blokken gesneden
- olijfolie
- peper en zout
- een handje rucola
- een handje veldsla
- 2 wilde perzikken - in dunne plakjes
- 1 bol buffelmozzarella
- een handje pecannoten
- balsamicosiroop
- olijfolie - extra vierge
- een half bakje verse basilicum - fijngehakt
Verwarm de oven voor op 210℃ en wanneer mogelijk op stand 'grill vanaf boven'.
Verwarm de grill voor en grill (wanneer nodig in etappes) de plakjes wilde perzik.
Verdeel de blokken brood over een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er wat olijfolie over en verdeel er peper en zout over. Hussel met je handen door elkaar en verspreid vervolgens over de bakplaat. Schuif in de oven voor 5 minuten.
Verdeel wat rucola en veldsla samen met de blokken brood over twee borden. Verdeel daarover de plakjes gegrilde wilde perzik en maak af met wat pecannoten, balsamicosiroop, olijfolie en fijngehakte basilicum.
Scheur de buffelmozzarella doormidden en leg op allebei de salades een helft. Serveer direct.