Pannenkoeken als ontbijt doen het altijd goed, zeker op Moederdag toch? Deze stapel pannenkoeken is lekker fris door de citroensaus en extra lekker met rood fruit.
Voorbereidingstijd30 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Afkoelen citroensaus1 uuruur
Totale tijd2 uuruur
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: citroensaus, moederdag, pannenkoeken
Servings: 2personen
Ingrediënten
Citroensaus
200gkristalsuiker
125mlslagroom
1eidooier
100mlcitroensap(ongeveer van 3 citroenen)
100gongezouten roomboter
Pannenkoeken
6eieren
rasp van 1/2 citroen
50gwitte basterdsuiker
250mlmelk
250gbloem
2tlbakpoeder
1elmaanzaad
snufjezout
En verder
vers rood fruit
Instructies
Begin met het maken van de citroensaus zodat deze kan afkoelen en indikken.
Doe hiervoor 150g kristalsuiker samen met de slagroom in een steelpannetje en verwarm dit tot de suiker helemaal is gesmolten.
Klop de rest van de kristalsuiker met de eidooier luchtig.
Schenk de warme slagroom bij de opgeklopte eidooier en schenk vervolgens alles weer terug in de pan.
Voeg het citroensap toe en roer goed door. Kook de citroensaus 5 minuten door.
Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor tot deze helemaal gesmolten is. Laat de citroensaus volledig afkoelen.
Klop voor de pannenkoeken alle ingrediënten goed op en bak de pannenkoekjes.
Stapel de pannenkoeken op, schenk (een deel van) de citroensaus er overheen en garneer met rood fruit en eventueel wat extra maanzaadjes.
Notities
*Je kunt de citroensaus en pannenkoeken al prima van tevoren klaarmaken. Bewaar ze los van elkaar in de koelkast.