Paddenstoelen-truffelsoep met oude kaas croutons
Het perfecte soep recept voor deze winter moet toch wel de paddenstoelen-truffelsoep zijn. Vol van smaak, heerlijk romig en de krokante oude kaas croutons bovenop maken het helemaal af.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: lunch, tussengerecht, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: champignonsoep, kaascroutons, oude kaas, paddenstoelensoep, soep recept, truffel
Servings: 4 personen
Champignonsoep
- 50 g boter
- 2 uien - gesnipperd
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 800 g kastanjechampignons - in plakjes
- 2 tl gedroogde tijm
- 50 g bloem
- 1 L bospaddenstoelenbouillon
- 100 ml (kook)room
- 2 el truffeltapenade
- peper en zout
Oude kaascroutons
- 1/2 stokbrood - in blokjes
- 4 el olijfolie
- 150 g oude kaas - geraspt
Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
Voeg de champignons en tijm toe en bak deze mee tot de champignons bruin en geslonken zijn.
Voeg dan de bloem toe en bak al omscheppend 5 minuten.
Doe dan de bospaddenstoelenbouillon in de pan. Roer alles goed door en breng de soep aan de kook.
Leg de deksel half op de pan en kook de soep 15 minuten.
Roer de room en truffeltapenade door de champignonsoep en breng op smaak met peper en zout.
Meng voor de kaascroutons het stokbrood met de olijolie en gerapste kaas.
Schep alles in een koekenpan en bak de croutons tot de knapperig zijn en de kaas krokant.
Serveer de paddenstoelen-truffelsoep met de oude kaas croutons en maak af met een beetje truffelolie.