Ga terug
–+ servings
paddenstoelen-truffelsoep
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Paddenstoelen-truffelsoep met oude kaas croutons

Het perfecte soep recept voor deze winter moet toch wel de paddenstoelen-truffelsoep zijn. Vol van smaak, heerlijk romig en de krokante oude kaas croutons bovenop maken het helemaal af.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: lunch, tussengerecht, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: champignonsoep, kaascroutons, oude kaas, paddenstoelensoep, soep recept, truffel
Servings: 4 personen

Ingrediënten

Champignonsoep

  • 50 g boter
  • 2 uien - gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 800 g kastanjechampignons - in plakjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 50 g bloem
  • 1 L bospaddenstoelenbouillon
  • 100 ml (kook)room
  • 2 el truffeltapenade
  • peper en zout

Oude kaascroutons

  • 1/2 stokbrood - in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 150 g oude kaas - geraspt

Instructies

  • Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg de champignons en tijm toe en bak deze mee tot de champignons bruin en geslonken zijn.
  • Voeg dan de bloem toe en bak al omscheppend 5 minuten.
  • Doe dan de bospaddenstoelenbouillon in de pan. Roer alles goed door en breng de soep aan de kook.
  • Leg de deksel half op de pan en kook de soep 15 minuten.
  • Roer de room en truffeltapenade door de champignonsoep en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng voor de kaascroutons het stokbrood met de olijolie en gerapste kaas.
  • Schep alles in een koekenpan en bak de croutons tot de knapperig zijn en de kaas krokant.
  • Serveer de paddenstoelen-truffelsoep met de oude kaas croutons en maak af met een beetje truffelolie.