Ga terug
+ servings
kip broccoli rijst schotel
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Ovenschotel met rijst, kip & broccoli

Hierbij een recept dat direct op je vaste eetlijstje mag. De ovenschotel met rijst, kip & broccoli is namelijk ideaal voor doordeweekse dagen en bevat alles dat bij een geblanceerde maaltijd hoort.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: broccoli, gekruide kip, kaassaus, makkelijke maaltijd, ovenschotel, rijst
Servings: 4 personen

Equipment

  • 1 ovenschaal

Ingredients

  • 250 g rijst
  • 400 g broccoli
  • 400 g kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde oregano

Kaassaus

  • 250 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 100 g cheddar - geraspt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde dille
  • snuf zwarte peper

Instructions

  • Vet de ovenschaal in met een beetje olie en verwarm de oven voor op 180℃.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep deze in de ovenschaal.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli 7-10 minuten.
  • Meng de kip met de olie en de kruiden en specerijen. Bak de kip in een koekenpan rondom bruin.
  • Verdeel de kip en broccoli over de rijst in de ovenschaal.
  • Doe alle ingrediënten voor de kaassaus in een steelpannetje. Verwarm dit op het vuur, net zolang tot de kaas gesmolten is.
  • Schenk de kaassaus over de ingrediënten in de ovenschaal. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht 20-25 minuten.