Ovenschotel met rijst, kip & broccoli
Hierbij een recept dat direct op je vaste eetlijstje mag. De ovenschotel met rijst, kip & broccoli is namelijk ideaal voor doordeweekse dagen en bevat alles dat bij een geblanceerde maaltijd hoort.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: broccoli, gekruide kip, kaassaus, makkelijke maaltijd, ovenschotel, rijst
Servings: 4 personen
- 250 g rijst
- 400 g broccoli
- 400 g kipdijfilet
- 2 el olijfolie
- 1 tl uipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde oregano
Kaassaus
- 250 ml melk
- 1 tl mosterd
- 100 g cheddar - geraspt
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde dille
- snuf zwarte peper
Vet de ovenschaal in met een beetje olie en verwarm de oven voor op 180℃.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep deze in de ovenschaal.
Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli 7-10 minuten.
Meng de kip met de olie en de kruiden en specerijen. Bak de kip in een koekenpan rondom bruin.
Verdeel de kip en broccoli over de rijst in de ovenschaal.
Doe alle ingrediënten voor de kaassaus in een steelpannetje. Verwarm dit op het vuur, net zolang tot de kaas gesmolten is.
Schenk de kaassaus over de ingrediënten in de ovenschaal. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht 20-25 minuten.