Ga terug
+ servings
Orzo spinazie
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Orzo met spinazie en Parmezaan

Als we het over makkelijke maaltijden hebben, dan valt deze Orzo met spinazie en Parmezaan daar zeker onder. Je maakt het geheel klaar in één pan, dus dat scheelt je moeite én afwas.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht, makkelijke maaltijd, orzo, parmezaanse kaas, spinazie
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • 500 g spinazie Boursin (vriezer)
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 g orzo
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een hapjespijn en fruit hierin de knoflook, ui en bosui aan tot de ui glazig ziet.
  • Doe dan de spinazie in de pan en roer dit door tot het is gesmolten.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en doe daar de orzo bij. Roer goed door, zet het vuur laag en gaar de orzo 12-15 minuten in de pan tot de orzo gaar is.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, peper en zout toe en roer door tot de kaas is gesmolten.