Ga terug
+ servings
ontbijt pannenkoeken met yoghurt
Recept afdrukken
No ratings yet

Ontbijtpannenkoeken met yoghurt

Pannenkoekjes voor het ontbijt zijn altijd een goed idee, vind je niet? Aan dit recept voegde ik Griekse yoghurt toe; wat de pannenkoeken lekker luchtig en fris van smaak maakt.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: fluffy pancakes, ontbijt, ontbijt pannenkoeken, pannenkoeken met yoghurt
Servings: 2 personen

Equipment

  • beslagkom + garde

Ingrediënten

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl baking soda
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 50 ml melk
  • 1 tl vanille-aroma
  • snuf zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop het geheel tot een luchtig en klontvrij beslag.
  • Verhit steeds een beetje olie of boter in een koekenpan en schep hier een flinke lepel van het pannenkoekbeslag in.
  • Bak de pannenkoeken aan weerszijden goudbruin en gaar.
  • Serveer direct of bewaar in de koelkast. Koud zijn ze namelijk ook lekker!