Ontbijtpannenkoeken met yoghurt
Pannenkoekjes voor het ontbijt zijn altijd een goed idee, vind je niet? Aan dit recept voegde ik Griekse yoghurt toe; wat de pannenkoeken lekker luchtig en fris van smaak maakt.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: fluffy pancakes, ontbijt, ontbijt pannenkoeken, pannenkoeken met yoghurt
Servings: 2 personen
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl baking soda
- 2 el kristalsuiker
- 2 eieren
- 250 g Griekse yoghurt
- 50 ml melk
- 1 tl vanille-aroma
- snuf zout
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop het geheel tot een luchtig en klontvrij beslag.
Verhit steeds een beetje olie of boter in een koekenpan en schep hier een flinke lepel van het pannenkoekbeslag in.
Bak de pannenkoeken aan weerszijden goudbruin en gaar.
Serveer direct of bewaar in de koelkast. Koud zijn ze namelijk ook lekker!