Noedels met sesamsaus & komkommer
Een heerlijk makkelijke, frisse maaltijd vind ik deze romige noedels met sesamsaus en Aziatische komkommersalade. Voor mij een perfect lunchgerecht of makkelijke avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: komkommer, komkommersalade, noedels, romige noedels, sesamsaus
Servings: 2 personen
Aziatische komkommersalade
- 6 snackkomkommers
- 1 el sojasaus
- 1 el mirin
- 1 el zwarte azijn
- 1 el honing
- 1 tl sesamolie
- 1/2 tl sesamzaadjes
Noedels met sesamsaus
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 1/2 cm gember - geraspt
- 3 el tahin
- 1 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 el zwarte azijn
- 1 el mirin
- 1 tl sesamolie
- 150 g noedels
- 3 grote lepels kookvocht
Leg de snackkomkommers tussen twee eetstokjes. Snijd de komkommers in rechte plakjes tot je de eetstokjes raakt.
Draai de snackkomkommers dan om en snijd de andere kant diagonaal in.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en leg hier de komkommers in terwijl je verder gaat met de noedels.
Roer voor de noedels alle smaakmakers door elkaar.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en voeg ze direct uit de pan aan de smaakmakers toe.
Roer goed door en voeg net zoveel lepels van het kookvocht toe als nodig, om de saus lekker romig te krijgen en de noedels te voorzien van een plakkerig laagje.
Serveer de romige sesamnoedels met de gemarineerde komkommer bovenop.