No bake mango cheesecake
In de zomermaanden hebben we totaal geen zin om de oven aan te zetten en dan is een no bake cheesecake natuurlijk perfect. Deze keer maakte ik een heerlijk frisse no bake mango cheesecake en voegde daar wat frambozen aan toe voor de kleur. Zalig!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Opstijven6 uur uur
Totale tijd6 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake recept, fastfood friday, mango, mango cheesecake, no bake cheesecake
Servings: 1 taart (24 cm)
1 springvorm, 24 cm doorsnede
bakpapier
acetaat folie - optioneel
foodprocessor of hakmolen
Cheesecakebodem
- 200 g roomboter spritsen
- 75 g ongezouten roomboter
Cheesecakevulling
- 3 blaadjes gelatine
- 1 mango - gepureerd
- 600 g naturel roomkaas - A-merk
- 75 g poedersuiker
- 150 ml slagroom
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen met acetaat folie. Mocht je geen acetaat hebben, bekleed dan ook de randen met bakpapier.
Maal de roomboter spritsen fijn in een hakmolen en smelt de boter. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk stevig aan.
Laat de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water weken.
Doe ze vervolgens samen met de mangopuree in een steelpannetje en verwarm dit tot de gelatine is gesmolten.
Klop de roomkaas met de poedersuiker en slagroom tot een egaal beslag.
Spatel de mangopuree door het beslag en schenk het cheesecakebeslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en zet de springvorm minimaal 6 uur in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
Decoreer de cheesecake met verse mango en frambozen.