Trefwoord: cheesecake, fastfood friday, no bake, no bake cheesecake, notenkaramel, pecannoten, taart
Servings: 12bars
Equipment
vierkante bakvorm van 20x20 cm
Foodprocessor
elektrische (hand)mixer
Ingredients
Cheesecakebars
200gBastognekoeken
75gboter- gesmolten
600gnaturel roomkaas- A-merk, bijv. Philadelphia
100gpoedersuiker
1tlvanille-aroma
150mlslagroom
1zakjeKlopfix
Pecannotenkaramel
200gkristalsuiker
50mlwater
175mlslagroom
100ggebrande, gezouten pecannoten- grof gehakt
Instructions
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
Verkruimel de Bastognekoeken in een foodprocessor of door ze in een ziplockbag te doen en hierop te slaan met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje.
Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de poedersuiker en vanille-aroma even op. Voeg de slagroom en Klopfix toe en klop het geheel op tot een stevig, egaal beslag.
Schep het cheesecakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de bakvorm minimaal 6 uur in de koelkast zodat de cheesecake volledig kan opstijven.
Maak als de cheesecake opgesteven is de pecannoten karamel.
Doe hiervoor de kristalsuiker en het water in een steelpannetje. Breng het geheel zonder in de pan te roeren aan de kook. Laat het geheel koken tot het een mooie hazelnootkleur heeft gekregen.
Voeg nu beetje bij beetje de de slagroom toe terwijl je blijft roeren. Kook nog 5 minuten op laag vuur, al roerend door.
Roer de gehakte pecans door de karamelsaus en laat de karamelsaus helemaal afkoelen en indikken.
Schenk de pecannotenkaramel over de cheesecake en snijd de cheesecake in 12 gelijke repen.