Muhammara
Muhammara is een heerlijke Midden-Oosterse dip met zowel een zoete als hartige als kruidige smaak. Klinkt een beetje cryptisch maar probeer het eens, het is erg lekker met flatbread of op een stokbroodje!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd10 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: bijgerecht, brooddip, broodsmeersel, gegrilde paprika, muhammara, paprika, smeerseltje, vegetarisch, walnoten
Servings: 1 bakje (250g)
- 2 geroosterde paprika's uit pot - niet uitgelekt!
- 50 g walnoten - licht geroosterd
- 4 el paneermeel
- 3 teentjes knoflook
- 1 el citroensap
- 1 el granaatappelstroop
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- peper en zout
Doe alle ingrediënten bij elkaar in het hakmolentje en maal fijn tot een textuur die jij lekker vindt. Ik hou de muhammara altijd nog een beetje grof.
Voeg eventueel meer olie (bijv. olijfolie) toe als de ingrediënten te droog zijn.