Mexicaanse taco/tortilla pannetje
Mexicaanse taco/tortilla pannetje is een recept dat is geïnspireerd op eeen recept uit het Weight Watchers kookboek Gezond Gezin.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: buitenlands, chili con carne, mexicaans, recepten, torillachips
Servings: 4
- 400 g rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 pakje tomatenpassata
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje kidneybonen
- 1 klein bakje zure room
- 2 volle handen ijsbergsla
- tortillachips
- geraspte kaas
- peper en zout
- paprikapoeder
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg vervolgens de knoflook en de paprika toe en laat op een laag vuurtje zo’n twee minuten bakken, zonder te verkleuren.
Bak in het ui, knoflook en paprikamengsel het gehakt rul en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Wanneer het gehakt bruin gebakken is voeg je de tomatenpassata en de uitgelekte kidneybonen toe. Als je wat meer pit aan het gerecht wel kun je op dit moment ook jalapeño pepers toevoegen. Zet het vuur laag en laat het gerecht zachtjes doorkoken zodat het mengsel dikker wordt.
Wanneer de ‘dip’ dik genoeg is geworden leg je langs de rand van de pan de tortillachips. Giet de zure room voor een deel over de chips en een deel over het gerecht. Strooi vervolgens de geraspte kaas over het gerecht.
Als laatste leg je de ijsbergsla in het midden van de pan zodat de tortillachips de sla omringen. Garneer ten slotte, wanneer je dit lekker vindt, het gerecht met wat verse koriander.
tip:
Voeg nog wat jalapeño pepers toe bij stap 5, dat feeft het erecht nog even wat extra's.
Voor extra kleur kun je nog maïskorrels toevoegen, zolang je maar in Mexicaanse sferen blijft.