Meringuerol met rood fruit
Mocht je een spectaculair recept zoeken voor de feestdagen, dan zit je met deze meringuerol met rood fruit zéker goed. Gemaakt met Franse meringue, heerlijke room en rood fruit - beter wordt het bijna niet.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd2 uur uur
Gang: nagerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: dessert, Franse meringue, kerstdessert, kerstdiner, kerstrecept, kersttoetje, mascarponeroom, meringue, meringuerol, rood fruit, schuimtaart, toetje
Servings: 6 personen
Calories: 476kcal
Voor de Franse meringue
- 4 eiwitten
- 250 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 tl maizena
Mascarponeroom
- 400 ml slagroom
- 100 g mascarpone
- 1 el poedersuiker
Verwarm de oven voor op 160℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze met behulp van de keukenmixer op.
Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de kristalsuiker toe en tot slot ook de vanille, witte wijnazijn en maizena. Klop het geheel tot glanzende witte pieken.
Verspreid de Franse meringue in een zo egaal mogelijke laag over de gehele bakplaat.
Bak de meringue in het midden van de oven in 20 minuten gaar en laat goed afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom, mascarpone en poedersuiker tot een stevige room.
Draai de gebakken meringue om op een theedoek. Verwijder voorzichtig het bakpapiertje van de (nu) bovenkant.
Smeer de hele bovenkant van de meringue in met mascarponeroom. Zorg dat je nog wat room overhoudt voor de topping van de rol.
Verdeel wat rood fruit over de rol en rol vervolgens de meringue met behulp van de theedoek voorzichtig op.
Leg de meringuerol op een bord of plank en smeer de bovenkant van de rol in met de rest van de mascarponeroom. Decoreer de meringuerol met nog meer rood fruit en eventueel een beetje poedersuiker.
Calorieën: 476kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 5g | Vet: 32g | Verzadigde vetten: 20g | Vezels: 0.002g | Suiker: 44g