Maïzena koekjes
Maïzena koekjes komen in verschillende culturen voor, waaronder de Surinaamse en de Marokkaanse culturen. Dit is mijn eigen recept: heerlijk luchtige, milde koekjes die maar kort nodig hebben in de oven.
Voorbereidingstijd8 minuten min
Bereidingstijd12 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Marokkaans, Surinaams
Trefwoord: koekjes, maizena koekjes
Servings: 24 stuks
elektrische (hand)mixer
bakplaat met bakpapier
vork
- 125 g boter - op kamertemperatuur
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-aroma
- 250 g maïzena
- snufje zout
- sprinkles naar wens
Doe de boter en suiker in de kom van de keukenmachine en mix dit luchtig.
Voeg dan het ei toe en klop deze door het botermengsel.
Doe de vanille, maïzena en een snuf zout in de kom en kneed het geheel tot een stevig koekdeeg.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Vorm balletjes van het koekdeeg en verspreid deze over de bakplaat.
Dip de vork steeds in een beetje (extra) maïzena en druk de koekballetjes een beetje plat.
Strooi de sprinkles over de koekjes en bak ze in 10-12 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze serveert of opbergt.