Ga terug
+ servings
maizena koekjes maken
Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Maïzena koekjes

Maïzena koekjes komen in verschillende culturen voor, waaronder de Surinaamse en de Marokkaanse culturen. Dit is mijn eigen recept: heerlijk luchtige, milde koekjes die maar kort nodig hebben in de oven.
Voorbereidingstijd8 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Marokkaans, Surinaams
Trefwoord: koekjes, maizena koekjes
Servings: 24 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier
  • vork

Ingrediënten

  • 125 g boter - op kamertemperatuur
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-aroma
  • 250 g maïzena
  • snufje zout
  • sprinkles naar wens

Instructies

  • Doe de boter en suiker in de kom van de keukenmachine en mix dit luchtig.
  • Voeg dan het ei toe en klop deze door het botermengsel.
  • Doe de vanille, maïzena en een snuf zout in de kom en kneed het geheel tot een stevig koekdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Vorm balletjes van het koekdeeg en verspreid deze over de bakplaat.
  • Dip de vork steeds in een beetje (extra) maïzena en druk de koekballetjes een beetje plat.
  • Strooi de sprinkles over de koekjes en bak ze in 10-12 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze serveert of opbergt.