Loempia's uit de pan
Loempia's die je maakt met rijstvellen worden veelal rauw gegeten. Deze keer heb ik de loempia's na het rollen echter nog in de pan gebakken. Dat is súper lekker, daardoor krijgen ze namelijke en krokant korstje terwijl ze alsnog hun frisheid behouden.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: fastfood friday, loempia, rijstvellen, spring rolls, verse loempias
Servings: 10 stuks
- 200 g kipgehakt
- 100 g glasnoedels
- 20 rijstvellen
- 5 bosuitjes - in reepjes
- 1/2 komkommer - in reepjes
- 100 g taugé
Dipsaus
- 2 el sojasaus
- 1 tl (geroosterde) sesamolie
- 1 tl crispy chili oil
- 1/2 tl geroosterde sesamzaadjes
Bak het kipgehakt in een droge koekenpan rul, tot het vlees gaar is. Laat het gehakt afkoelen.
Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze na het garen af onder de koude kraan.
Week een rijstvel in lauwwarm water tot het zacht is. Verdeel een beetje noedels, kipgehakt, bosui, komkommer en taugé in het midden van het rijstvel.
Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het geheel op als een loempia.
Week een tweede rijstvel in lauwwarm water en rol de loempia die je net hebt gemaakt op dezelfde manier in het tweede rijstvel. Iedere loempia heeft dus een korstje van twee rijstvellen.
Herhaal bovenstaande stappen tot je 10 loempia's hebt.
Verhit dan olie in een koekenpan op het vuur en bak hierin de loempia's rondom goudbruin en krokant.
Serveer direct.