Loaded aardappelsalade
Aardappelsalades doen het in de zomermaanden altijd goed. Deze loaded aardappelsalade maak je op een net iets andere manier klaar dan normaal en serveert daardoor extra leuk.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelsalade, bijgerecht, fastfood friday, loaded aardappelsalade, maaltijdsalade
Servings: 4 personen
Aardappelen:
- 1 kg krieltjes
- 2 el olijfolie
- 2 tl knoflookpoeder
- 125 g zure room
- 1/2 tl uienpoeder
- peper en zout
Toppings:
- 150 g ontbijtspek (plakjes)
- 1/2 bosje (7g) verse bieslook - fijngehakt
- 2 bosuitjes - in ringen
- 50 g geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Was de krieltjes en snijd grote eventueel doormidden. Voeg olijfolie en knoflookpoeder toe, hussel even goed en verspreid de krieltjes over de bakplaat.
Rooster de krieltjes in 30 minuten zacht en laat ze iets afkoelen in een kom.
Roer de zure room, uienpoeder, peper en zout door elkaar en schep dit door de krieltjes.
Bak de ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat uitlekken op een vel keukenrol.
Snijd het ontbijtspek fijn en meng dit met de bieslook, bosuitjes en geraspte kaas.
Schep de aardappelsalade in een leuke schaal en verdeel de toppings er royaal overheen. Serveer direct of zet weg in de koelkast.