Lemon posset
Lemon posset is een van de makkelijkste citroen toetjes om te maken. Je hebt er maar heel weinig ingrediënten voor nodig. Serveer het in gehalveerde citroenen en het ziet er ook nog eens super feestelijk en zomers uit.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Opstijven4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 15 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Engels
Trefwoord: citroen, citroen toetje, citroenroom, lemon posset, no bake, zomerdessert
Servings: 12 stuks
- 6 citroenen - gehalveerd en leeggeschraapt
- 250 ml slagroom
- 100 g kristalsuiker
- 40 ml citroensap
- 1 el citroenrasp
- 1/4 tl vanille-aroma
Verdeel de gehalveerde en leeggeschraapte citroenen op een bord.
Doe de slagroom met de suiker, citroensap, citroenschil en vanille-aroma in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Kook op laag vuur door tot de suiker helemaal is gesmolten.
Laat de citroenroom iets afkoelen en schenk de room dan in de lege citroenen.
Zet de citroenen minimaal 4 uur in de koelkast tot de room steviger is geworden.