Lava Nutella koekjes recept
Deze lava Nutella koeken zijn zo lekker. Dikke, zachte koeken met een intense chocolademsaak en vloeibare kern van Nutella. Ultiem genieten!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Opstijven1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 40 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocokoeken, chocolade koeken, fastfood friday, nutella, Nutella koeken
Servings: 6 stuks
- 6 el Nutella
- 100 g kristalsuiker
- 100 g donkerbruine basterdsuiker
- 125 g roomboter - op kamertemperatuur
- 1 ei
- 2 el melk
- 125 g bloem
- 100 g ongezoet cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Schep de lepels Nutella op een vel bakpapier en plaats deze op een bord in de vriezer. Laat de Nutella minimaal een uur in de vriezer liggen.
Doe voor het koekdeeg beide soorten suiker en de boter in een kom en meng dit goed.
Voeg het ei en de melk toe en meng beide ingrediënten door de boter.
Doe tot slot de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in de kom en kneed dit met de keukenmachine tot een egaal koekdeeg.
Pak het deeg in plasticfolie in en leg het minimaal een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Vorm 6 ballen van het koekdeeg en duw in het midden van iedere bal deeg een lepel bevroren Nutella.
Leg de koeken op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 15 minuten gaar. Laat de koeken helemaal afkoelen voordat je ze serveert.