Krokante varkenshaas in Szechuan saus
Speciaal voor de spice liefhebbers: deze krokante varkenshaas in szechuan saus brandt lekker op de tong en lippen. Zonder dat verlammende gevoel, dus je proeft nog genoeg!
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: krokante varkenshaas, pittige woksaus, szechuan saus, wokgerecht, woksaus
Servings: 2 personen
- 250 g varkenshaas - in dunne plakjes
- 2 el sojasaus
- 2 el maizena
- 1 rode paprika - in reepjes
- 1 ui - in grove stukken
- 4 el Sichuan chili stir fry saus (van Lee Kum Kee)
- 1 el sojasaus
- 1 el mirin
- 50 ml water
Verhit een laagje neutrale (zonnebloem)olie van ong. 1cm in een koekenpan tot het begint te bruisen.
Meng de plakjes varkenshaas met de sojasaus en wentel ze vervolgens door de maizena.
Leg het vlees in de hete olie en frituur aan beide kanten bruin en krokant. Dit duurt hooguit 4 minuten, afhankelijk van de dikte van de plakjes vlees. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
Verhit in een wokpan een beetje olie en bak hierin de ui en paprika 5 minuten.
Roer de ingrediënten voor de Szechuan saus door elkaar en voeg toe aan de groenten in de wok.
Verwarm het geheel goed en voeg op het laatste moment de krokante varkenshaas toe.
Schep even goed om en serveer met gekookte rijst.