Ga terug
+ servings
szechuan saus
Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante varkenshaas in Szechuan saus

Speciaal voor de spice liefhebbers: deze krokante varkenshaas in szechuan saus brandt lekker op de tong en lippen. Zonder dat verlammende gevoel, dus je proeft nog genoeg!
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: krokante varkenshaas, pittige woksaus, szechuan saus, wokgerecht, woksaus
Servings: 2 personen

Equipment

  • pan met laagje olie om te frituren
  • vel keukenrol

Ingrediënten

  • 250 g varkenshaas - in dunne plakjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 el maizena
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 1 ui - in grove stukken
  • 4 el Sichuan chili stir fry saus (van Lee Kum Kee)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 50 ml water

Instructies

  • Verhit een laagje neutrale (zonnebloem)olie van ong. 1cm in een koekenpan tot het begint te bruisen.
  • Meng de plakjes varkenshaas met de sojasaus en wentel ze vervolgens door de maizena.
  • Leg het vlees in de hete olie en frituur aan beide kanten bruin en krokant. Dit duurt hooguit 4 minuten, afhankelijk van de dikte van de plakjes vlees. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Verhit in een wokpan een beetje olie en bak hierin de ui en paprika 5 minuten.
  • Roer de ingrediënten voor de Szechuan saus door elkaar en voeg toe aan de groenten in de wok.
  • Verwarm het geheel goed en voeg op het laatste moment de krokante varkenshaas toe.
  • Schep even goed om en serveer met gekookte rijst.