Krokante sushi sandwich
Deze krokante sushi sandwich gaat al een tijdje viral op TikTok. Hoogste tijd om eens zelf aan de slag te gaan met een recept. En goed nieuws, want nu kun jij het thuis ook makkelijk maken!
Voorbereidingstijd1 uur uur
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd1 uur uur 30 minuten min
Gang: lunch, tussendoortje
Keuken: Japans
Trefwoord: gefrituurde sushi, krokante sushi, sushi sandwich, tiktok recept, viral recept
Servings: 4 personen
Sushi rijst
- 250 g sushi rijst
- 350 ml water
- 3 el rijstazijn
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl zout
Zalmsalade
- 150 g zalmblokjes (gerookt of rauw)
- 1 el mayonaise
- 1 tl sojasaus
- 1 tl chilisaus
- 1 bosui - in dunne ringen
En verder
- 1/4 komkommer - in dunne plakken
- 1 avocado - in dunne plakjes
- 1/2 vel nori - in driehoeken
- furikake
- kewpie mayonaise
Begin met het maken van de sushirijst. Doe hiervoor de rijst en het water in een pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de rijst 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Zet na 10 minuten het vuur uit en laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan staan.
Verwarm de rijstazijn, suiker en zout in een steelpannetje, tot de suiker is gesmolten. Voeg de rijstazijn toe aan de sushirijst en roer goed door. Laat de rijst afkoelen.
Bekleed de bakvorm met plasticfolie en schep de rijst er bovenop. Verdeel de rijst over de bakvorm en druk stevig aan. Zet de sushirijst minimaal 30 minuten in de vriezer.
Verhit een laagje neutrale olie (bijv. zonnebloemolie) van 1 cm in een koekenpan.
Haal de plak sushirijst uit de bakvorm en snijd deze in 8 gelijke driehoeken. Frituur de plakken sushi in de hete olie aan weerszijden goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op een vel keukenpapier.
Roer ondertussen de ingrediënten voor de zalmsalade door elkaar.
Beleg één plak krokante sushirijst met de komkommer en zalmsalade. Leg hier een velletje nori bovenop, gevolgd door de avocado. Strooi een beetje furikake over de avocado en sprenkel hier de Kewpie mayonaise overheen.
Dek de krokante sushi sandwich af met een tweede plak gefrituurde sushi rijst en serveer direct.