Ga terug
+ servings
Krokante rijst salade
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Krokante rijst salade

Als alternatief voor de bekende pastasalades, is deze krokante rijst salade echt TOP. De salade zit bomvol textuur en smaak en je kunt hem zo simpel of zo uitgebreid maken als je wil.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: salade
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: krokante rijst, lunchsalade, rijst uit de oven, rijstsalade
Servings: 2 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 100 g (zilvervlies)rijst
  • 1 el crispy chili olie
  • 1/2 komkommer - in partjes
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • 1 handje cashewnoten

Dressing

  • 2 el sojasaus
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl honing

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Meng de crispy chili olie door de gekookte rijst en spreid de rijst uit over de bakplaat.
  • Bak de rijst in 25 minuten in de oven krokant.
  • Meng de krokante rijst met de komkommer, bosui en cashewnoten.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg deze toe aan de krokante rijst salade. Schep even goed om en serveer direct.

Notities

*In principe kun je de rijst salade langer bewaren dan 1 dag, maar vanzelfsprekend wordt de rijst minder krokant, naar mate je de salade langer bewaart.