Kouign Amann
Als je nog nooit van Kouign Amann hebt gehoord neem ik je dat niet kwalijk hoor. Het zijn zoete Franse broodjes, gemaakt met slechts 3 ingrediënten. Moddervet, maar heel erg lekker.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: brood, ontbijt
Keuken: Frans
Trefwoord: bladerdeeg, kouign amann, roomboterbroodjes, suikerbrood, zoete broodjes
Servings: 8 stuks
Calories: 100kcal
- 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) - ontdooid
- 50 g roomboter - gesmolten
- 100 g fijne kristalsuiker
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de muffinbakvorm goed(!) in.
Smeer alle plakjes bladerdeeg in met gesmolten boter en bestrooi ze met de fijne kristalsuiker.
Drapeer 8 plakjes bladerdeeg in de muffinbakvorm en snijd de andere 2 plakjes in repen van 1 cm breed. Rol deze reepjes op en leg ze in het midden van iedere gevulde muffinvorm.
Drapeer het overhangende bladerdeeg over het midden van de vormpjes.
Bak de Kouign Amann in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen voordat je ze eet.
Calorieën: 100kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 0.1g | Vet: 6g | Verzadigde vetten: 3g | Vezels: 0.02g | Suiker: 12g