Koude rijstsalade met kip en restjes groenten
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 500 gr leftover gekookte rijst (= ongeveer 175 gr ongekookte rijst)
- 150 gr Heinz Tomato Frito
- 1 rode ui - gesnipperd
- 1/2 gele paprika - in kleine blokjes
- 1 handje cherrytomaatjes - in partjes
- 200 gr kipfilet - geplozen
- 2 el extra vergine olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- verse kruiden naar smaak - zoals peterselie en bieslook
Verwarm een koekenpan op het vuur en doe hier de gekookte rijst in.
Voeg de Heinz Tomato Frito toe en bak deze samen met de rijst zo'n 5 minuten tot iedere rijstkorrel rood is gekleurd.
Laat de tomatenrijst helemaal afkoelen in ee kom.
Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de koude rijst. Schep goed om en serveer de rijstsalade koud.