Koreaanse kip uit de Airfryer
Ik ben dol op Koreaanse kip. Krokante kip in het algemeen trouwens, maar de pittige gochujang marinade maakt het voor mij helemaal af. Deze keer maakte ik het recept klaar in de Airfryer en dat is súper eenvoudig.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: airfryer, gochujang, kip recept, kip uit de airfryer, koreaanse kip, krokante kip, pikante kip
Servings: 2 - 4 personen
- 400 g kipdijfilet - in blokjes
- 100 g bloem
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 ei
- 100 g cornflakes - grof verkruimeld
- peper en zout
Gochujang marinade
- 4 el Gochujang peperpasta
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 2 tl witte sesamzaadjes
Doe de bloem in een kom en meng in hier het knoflookpoeder, peper en zout door.
Klop het ei los in een tweede kom en schep de cornflakes in een derde kom.
Wentel de blokjes kip door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de cornflakes.
Plaats de kip in de Airfryer en spray de kip in met olijfolie.
Bak de kip in 10 minuten krokant. Draai halverwege de baktijd de kip een keertje om.
Doe ondertussen de ingrediënten voor de gochujang marinade in een steelpannetje en verwarm dit tot je de knoflook goed begint te ruiken.
Schenk de saus bij de krokante kip en schep even goed om, tot alle kip is voorzien van een laagje gochujang.