Koreaanse kip met soja-knoflookglaze
Liefhebbers van gefrituurde kip gaan deze Koreaanse kip met soja-knoflookglaze ook wel waarderen denk ik. De kip is lekker krokant en de glaze ontzéttend smaakvol.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: fastfood friday, gefrituurde kip, knoflookdip, knoflooksaus, koreaanse kip, krokante kip, soja-knoflookglaze, sojasaus
Servings: 4 personen
Voor de kip
- 700 g kippendijen - in grove stukken
- 2 teentjes knoflook - geraspt
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el rijstazijn
Voor het beslag
- 150 g bloem
- 100 g maizena
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 300 ml koud water
Knoflook-soja glaze:
- 3 teentjes knoflook - geraspt
- 1 cm gember
- 75 g honing
- 50 ml sojasaus
- 3 el rijstazijn
- 2 el hoisin
- 1 el sesamolie
Doe de stukken kip samen met de knoflook, sojasaus, honing en rijstazijn in een kom en schep dit goed om. Laat de kip marineren terwijl je verder gaat.
Maak het beslag door alle ingrediënten met een garde op te kloppen tot een klontvrije mix.
Verwarm de olie om in te frituren naar 180℃.
Maak de knoflook-soja glaze door alle ingrediënten in een steelpannetje te doen en dit te verhitten op de kookplaat. Laat 2-3 minuten koken tot de knoflook goed geurt. Verwijder daarna het stukje gember uit de saus.
Wentel de kip door het gekruide beslag en leg het vlees daarna direct in de hete olie. Frituur de kip 5-7 minuten tot het buitenlaagje krokant is en de kip gaar is geworden.
Laat de kip uitlekken op een vel keukenrol en schenk daarna de knoflook-soja glaze over de kip. Serveer direct.