Ga terug
+ servings
makkelijke groente pannekoekjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Koreaanse groente pannekoekjes

Deze Koreaanse groente pannekoekjes kocht ik ooit eens kant en klaar bij de toko. En toch dacht ik: zelf maken moet niet al te lastig zijn. En dat is het zeker niet; met slechts een handvol ingrediënten tover je de pannekoekjes al op tafel!
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: groente pannekoek, hartige pannenkoek, koreaans, koreaanse pannekoek, pannekoekjes
Servings: 8 stuks

Equipment

  • beslagkom + garde
  • keukenrol

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 1 el zonnebloemolie
  • 175 ml water
  • snuf zout
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Doe de bloem, zonnebloemolie, water en een flinke snuf zout in een kom en klop dit op tot een egaal beslag.
  • Spatel de Oosterse wokgroenten door het beslag.
  • Verhit een laagje olie (net zoveel tot de bodem van de pan bedekt is) in een ruime koekenpan.
  • Schep een flinke lepel van het pannekoekbeslag in de hete olie en bak de pannekoekjes aan weerszijden goudbruin en knapperig.
  • Laat even uitlekken op een vel keukenrol en serveer direct.