Koreaanse groente pannekoekjes
Deze Koreaanse groente pannekoekjes kocht ik ooit eens kant en klaar bij de toko. En toch dacht ik: zelf maken moet niet al te lastig zijn. En dat is het zeker niet; met slechts een handvol ingrediënten tover je de pannekoekjes al op tafel!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: groente pannekoek, hartige pannenkoek, koreaans, koreaanse pannekoek, pannekoekjes
Servings: 8 stuks
beslagkom + garde
keukenrol
- 100 g bloem
- 1 el zonnebloemolie
- 175 ml water
- snuf zout
- 400 g Oosterse wokgroenten
- olie om in te bakken
Doe de bloem, zonnebloemolie, water en een flinke snuf zout in een kom en klop dit op tot een egaal beslag.
Spatel de Oosterse wokgroenten door het beslag.
Verhit een laagje olie (net zoveel tot de bodem van de pan bedekt is) in een ruime koekenpan.
Schep een flinke lepel van het pannekoekbeslag in de hete olie en bak de pannekoekjes aan weerszijden goudbruin en knapperig.
Laat even uitlekken op een vel keukenrol en serveer direct.