Koreaanse gehaktballetjes
Koreaanse kip kennen we inmiddels wel, maar mocht je nou geen zin hebben om eerst de kip helemaal te frituren, dan zijn deze Koreaanse gehaktballetjes een goed alternatief. Stuk sneller klaar, maar echt net zo lekker.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Keuken: Koreaans
Trefwoord: borrelhapjes, gehaktballetjes, gochujang, kipgehaktballetjes, koreaanse kip
Servings: 4 personen
Kipgehaktballetjes
- 500 g ongekruid kipgehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uipoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 bosui - fijngesneden
- peper en zout
Gochujang saus
- 4 el Gochujang peperpasta
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
En verder
- 2 tl witte sesamzaadjes
- 1 bosui ter garnering - in ringetjes
Doe alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes in een kom en kneed dit tot kleine gehaktballetjes.
Bak de gehaktballetjes in een koekenpan rondom goudbruin en van binnen gaar.
Doe tijdens het bakken van het gehakt, alle ingrediënten voor de Gochujang saus in een steelpannetje. Verwarm dit tot de knoflook goed begint te geuren en alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Schep de gebakken gehaktballetjes door de Gochujang saus en garneer het geheel met sesamzaadjes en bosui.