Komkommer-dillesalade met maïs
Komkommersalades zijn altijd een goed idee voor warme zomerdagen. Deze komkommer-dillesalade met maïs is lekker fris en super simpel om al van tevoren klaar te maken.
Voorbereidingstijd9 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd19 minuten min
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: komkommersalade, yoghurtdressing
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 1 komkommer - in kwart plakjes
- 1 sjalot - in halve ringen
- 100 g mais - uit blik
- 10 g verse dille - grof gehakt
Yoghurtdressing
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 teentje knoflook - geraspt
- sap van 1/2 citroen
- witte peper en zout
Meng de komkommer met de sjalot.
Laat de maïs uitlekken en voeg deze, samen met de verse dille, toe aan de komkommer en sjalot.
Roer alle ingrediënten voor de yoghurtdressing door elkaar en voeg deze toe aan de komkommersalade. Schep goed om.