Ga terug
+ servings
Kokos shortbread
Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos shortbread koekjes

Ik ben DOL op roomboterkoekjes en deze kokos shortbread koekjes maakte ik onlangs. Ik zal je vast verklappen dat ze in no time op waren en dat is niet geheel zonder reden. Verslavend lekker zijn ze.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Deeg koelen1 uur
Totale tijd1 uur 27 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Schots
Trefwoord: koekjes, kokoskoeken, roomboterkoekjes, shortbread, shortbread koekjes
Servings: 34 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • plasticfolie
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 225 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 50 g poedersuiker
  • 225 g bloem
  • 200 g geraspte kokos (waarvan 3/4 geroosterd)
  • 1 tl vanille-extract
  • snuf zout

Instructies

  • Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop dit samen met de poedersuiker op.
  • Voeg de bloem, kokos, vanille-extract en zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  • Vorm een lange rol van het deeg en pak deze in plasticfolie in. Leg het deeg minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Snijd het koekdeeg in plakken van ongeveer 1/2 cm dik en verspreid deze over de bakplaat.
  • Bak de kokos shortbread koekjes 12 minuten in het midden van de oven. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze luchtdicht.