Knoflooksaus maken
Knoflooksaus is hier in huis niet aan te slepen en deze zelfgemaakte variant is mijn favoriet. Heb je in een handomdraai gemaakt en blijft zeker een week goed in de koelkast.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd2 minuten min
Totale tijd12 minuten min
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecuesaus, bijgerecht, knoflooksaus, saus recept
Servings: 250 ml
fijne rasp
luchtdichte pot of bakje
- 4 el mayonaise
- 200 ml (volle) yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- sap van 1/2 citroen
- 2 el verse bieslook - fijngehakt
- 2 el verse peterselie - fijngehakt
- snuf zout
Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar.
Pel de teentjes knoflook en rasp ze met een fijne rasp. Voeg de knoflookpulp toe aan de mayonaise en yoghurt.
Doe het citroensap, de verse kruiden en een snuf zout erbij en roer goed door.
Bewaar de knoflooksaus in de koelkast.