Knoflook orzo met garnalen & spinazie
Jup, dit is er eentje voor de échte knoflook lover want er gaat nogal wat knoflook in dit recept. In de orzo, in de garnalen en voor het gemak gebruikte ik spinazie Boursin. Maak dus maar geen plannen meer na het avondeten.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht, knoflookgarnalen, makkelijke maaltijd, orzo, spinazie
Servings: 4 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 5 teentjes knoflook - fijngehakt
- 250 g (volkoren) orzo
- 400 g spinazie Boursin (diepvries)
- 500 ml visbouillon
- 400 g knoflookgarnalen
- 2 el verse peterselie
- peper en zout
Verhit een beetje olie in een (hapjes)pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan, tot de ui glazig ziet.
Voeg de orzo en spinazie Boursin toe en bak dit al omscheppend mee tot de spinazie is gesmolten.
Schenk de visbouillon in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Kook de orzo in 12-15 minuten gaar in de bouillon. Voeg de laatste 5 minuten de knoflookgarnalen toe aan de orzo zodat deze mee kunnen garen.
Voeg peterselie, peper en zout naar smaak toe aan het gerecht.