Klassieke garnalencocktail
De klassieke garnalencocktail is altijd een goed voorgerecht om op tafel te toveren tijdens Kerst. Daarbij is het ook nog eens super simpel om te maken en heb je slechts een handvol ingrediënten nodig.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: garnalencocktail, kerst voorgerecht, kerstdiner, koud voorgerecht, roerbak couscous met Hollandse garnalen
Servings: 4 stuks
Cocktailsaus
- 4 el mayonaise
- 2 el ketchup
- paar druppels tabasco
- 1 tl citroensap
- 1 el whiskey of sherry
En verder
- 100 g ijsbergsla - in dunne reepjes
- 200 g Hollandse garnalen
- snufje paprikapoeder per glas
- 4 partjes citroen
Doe alle ingrediënten voor de cocktailsaus in een kommetje en roer dit goed door.
Leg in ieder glaasje wat ijsbergsla, gevolgd door hollandse garnalen en een lepel cocktailsaus. Herhaal deze stap nog een keer zodat je twee laagjes sla, garnalen en cocktailsaus per glas hebt.
Strooi over iedere garnalencocktail een snufje paprikapoeder en steek in ieder glas een partje citroen.