Kipragout
Ben je op zoek naar een ietwat neutralere ragout, dan is kipragout echt perfect. Super simpel om te maken!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: kipragout, ragout, ragout maken, warm voorgerecht, warme lunch
Servings: 4 personen
Koekenpan
steelpannetje
garde
- 200 g kipfilet
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 25 g bloem
- 250 ml kippenbouillon
- 50 ml melk
- 1 tl mosterd
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- peper en zout
Bak de kipfilet in de koekenpan gaar. Snijd de kip vervolgens in kleine blokjes of pluk het vlees uit elkaar met twee vorken.
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook en sjalot aan, tot de sjalot zacht is.
Voeg dan de bloem toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
Schenk de bouillon en melk in de pan en voeg de mosterd toe.
Breng de ragout al roerend aan de kook en kook 5 minuten zachtjes door.
Voeg de kip en peterselie toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.