Kippeling
Kippeling moet je niet verwarren met Kibbeling, die laatste variant kennen we natuurlijk allemaal maar kiPPEling is gemaakt van kip. Super lekker en heel simpel om te maken.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gekruide kip, kip uit de oven, kipdijfilet, kippeling, krokante kipburger, vlees
Servings: 3 personen
- 750 g kipdijfilet - in grove stukken
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl paprikapoeder
- 100 g paneermeel
- 1 el all purpose rub/shoarma kruiden
- 1 tl gedroogde peterselie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃
Doe de stukken kip in een kom en voeg hier de olie en paprikapoeder aan toe. Schep het geheel even goed om.
Meng de paneermeel met de kruidenmix, peterselie, peper en zout.
Wentel de stukken kip door de paneermeel en verspreid ze over de bakplaat.
Bak de kippeling in het midden van de oven in 25 minuten krokant. Draai de kip halverwege de baktijd een keertje om.