Kip kerrie uit de slowcooker
Slinger die slowcooker maar weer aan, want vandaag maken we heerlijke kip kerrie. Bommetjevol kleur en zo'n klassieker valt bij iedereen wel in de smaak - toch?
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd3 uur uur
Totale tijd3 uur uur 15 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: kip kerrie, kip uit de slowcooker, slowcooker
Servings: 4 personen
Gekruide kip
- 600 g kipdijfilet - in blokjes
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uipoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
En verder
- 200 ml kokosmelk
- 4 el kerriepoeder
- 1 el kurkuma
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
Meng de kip met de specerijen en leg het vlees in de slowcooker.
Roer de kokosmelk, kerriepoeder, kurkuma en citroensap door elkaar en schenk de saus bij de kip in de slowcooker.
Gaar de kip kerrie 1,5 uur op High of 3 uur op Low.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met gekookte rijst.