Kip kerrie risotto
Het idee voor deze kip kerrie risotto ontstond in een restaurant, waar we een variant kregen die absoluut niet te pruimen was. Deze versie is gelukkig wel goed gelukt! Heerlijk romige en kruidige risotto met boterzachte kip en groene groenten.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht, kerrie risotto, kip kerrie, risotto met kip, risottorecept
Servings: 4 personen
Gekruide kip
- 400 g kipdijfilet
- 2 el olijfolie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
En verder
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el kerriepoeder
- 200 g risottorijst
- 750 ml kippenbouillon - tegen de kook aan
- 200 g sperziebonen - schoongemaakt
- 200 g doperwtjes - diepvries
- 50 ml kookroom
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- peper en zout
Meng alle ingrediënten voor de kipmarinade door elkaar en smeer de kipdijfilets hiermee in.
Bak de kipdijfilets in de pan waarin je ook de risotto gaat maken rondom bruin. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Haal de kip uit de pan en houd even apart.
Fruit in het overgebleven bakvet de knoflook en de ui aan, tot de ui glazig ziet.
Voeg het kerriepoeder toe en bak een minuutje mee.
Doe dan de rijst in de pan en bak de rijst tot de korrels glazig beginnen te zien.
Voeg dan soeplepel voor soeplepel de warme bouillon toe. Roer de risotto af en toe even door.
Voeg de laatste 15 minuten de sperziebonen en doperwtjes aan de risotto toe.
Snijd de gebakken kipdijfilets in reepjes en voeg deze aan de risotto toe, zodra de rijst bijna gaar is. Schenk ook de kookroom in de pan en voeg de Parmezaanse kaas toe.
Warm alles nog even goed door tot de kip en de rijst helemaal gaar zijn en de risotto lekker romig. Breng op smaak met peper en zout.