Kip hachee
Ben je dol op hachee maar mag het wel wat lichter en heb je geen tijd om lang te wachten, dan biedt deze kip hachee de uitkomst!
Voorbereidingstijd17 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd47 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: hachee, herfstrecept, kip hachee, kipstoof, stoofpotje, stoofvlees
Servings: 4 personen
- klont boter om in te bakken
- 1 kg kipdijfilet - grove stukken
- 300 g uien - in halve ringen
- 400 g champignons - in partjes
- 1 el bloem
- 3 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 2 el ketjap manis
- 1 el appelstroop
- 1 el appelciderazijn
- 1 blokje kippenbouillon
- 500 ml water
- peper en zout
Smelt de boter in een braadpan en doe de kip in de pan. Bak de kip rondom goudbruin.
Voeg de uien en champignons toe en bak deze mee tot de champignons beginnen te slinken en de ui glazig kleurt.
Doe dan de bloem in de pan en bak deze kort mee.
Doe de rest van de ingrediënten bij de kip en groenten in de pan en roer alles goed door. Breng aan de kook en laat de hachee 20-25 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip helemaal gaar is.
Haal de laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en zout.