Kerst borrelbrood met mozzarella & kruidenboter
Of je nou op zoek bent naar een broodje voorafgaand aan het diner of naar een lekker borrelhapje: dit borrelbrood met mozzarella en kruidenboter is sowieso een hit. En lekker makkelijk om te maken!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd18 minuten min
Totale tijd48 minuten min
Gang: brood
Keuken: Hollands
Trefwoord: borrelbrood, borrelhapjes, kerstbrood, kruidenboter, mozzarella, partysnack, pizzadeeg
Servings: 6 personen
- 1 blik pizzadeeg (rechthoekig)
- 2 bollen mozzarella
- 1 ei
- 1 el water
- 50 g boter
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 1/2 el bieslook - fijngehakt
- 1/2 el peterselie - fijngehakt
- grof zout
Rol het pizzadeeg uit en snijd het in 30 plakjes: 5 lange repen; iedere reep verdeel je weer in 6 rechthoekjes.
Laat de bollen mozzarella uitlekken en snijd deze in 30 blokjes.
Leg op ieder plakje pizzadeeg een stukje mozzarella. Vouw het deeg over de kaas en rol het tot een bolletje. Leg de bolletjes deeg in de vorm van een kerstboom op de bakplaat.
Klop het ei met het water los en smeer hier de bolletjes deeg mee in.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius hetelucht en bak het borrelbrood in 15-18 minuten goudbruin en gaar.
Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en voeg hier de geraspte knoflook, de helft van de Parmezaanse kaas, bieslook, peterselie en zout aan toe.
Smeer het borrelbrood zodra het uit de oven komt in met de kruidenboter en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er overheen. Serveer direct.