Kerrie eieren
Oeh, deze Kerrie eieren, oftewel Kerrie Telor, zijn zo lekker. Licht pittig door het rode pepertje in de kokos-kerriesaus en echt een smaakbommetje. En dan is het nog makkelijker te maken dan een gemiddelde curry ook. Ideaal, toch?
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: curry, eieren, kerrie telor, vegetarisch
Servings: 4 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 1 tl gehakte gember
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 rode peper - fijngehakt
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1/2 el tamarinade
- 1 tl trassi
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerriepoeder
- 1 stengel citroengras - gekneusd
- 1 blaadje kaffir limoen
- 8 eieren
- zout
Verhit een lepel olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, gember, knoflook en rode peper aan tot de ui helemaal zacht is.
Meng de kokosmelk met de tamarinde, trassi, kurkuma en kerrie poeder en schenk dit bij de ui in de pan.
Leg het citroengras en kaffir limoen in de kerrie-kokossaus. Breng het geheel aan de kook en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de eieren in een aparte pan: 6 minuten voor zacht, 8 minuten voor hard.
Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze. Leg vervolgens de hele eieren in de kerrie-kokossaus en warm het gerecht nog even goed door.
Breng eventueel op smaak met een snuf zout en serveer met rijst.