Kabeljauw uit de oven in paprikasaus
Ben je op zoek naar een super simpel maar smaakvol gerecht met vis? Dan zit je met deze kabeljauw uit de oven zeker goed. De kabeljauw zit verstopt in een bedje van paprikasaus en parelcouscous. Een complete maaltijd dus met minimale moeite.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: kabeljauw, kabeljauw uit de oven, parelcouscous, pasta ovenschotel, vis uit de oven, visgerecht
Servings: 4 personen
bakplaat met bakpapier
foodprocessor of blender
ovenschaal
Paprikasaus
- 2 rode paprika's - in stukken
- 200 g tomaten - in stukken
- 1 ui - in stukken
- 3 teentjes knoflook - gepeld
- 200 ml gezeefde tomaten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 handje verse basilicum
- sap van 1/2 citroen
- olijfolie
- peper en zout
En verder
- 200 g parelcouscous
- 4 kabeljauwfilets
- verse basilicum
Verwarm de oven voor op 180℃.
Leg de paprika's, tomaten, ui en knoflook op de bakplaat en sprenkel hier olijfolie overheen.
Rooster de groenten in het midden van de oven in 30 minuten zacht.
Doe de geroosterde groenten samen met de rest van de ingrediënten voor de saus in een blender en maal fijn tot een gladde saus. Breng de paprikasaus op smaak met peper en zout.
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schep de couscous door de paprikasaus en schep het geheel in de ovenschaal.
Leg de kabeljauwfilets tussen de couscous en strooi peper en zout over het gerecht.
Schuif de ovenschotel 15 minuten in de oven, tot de vis gaar is.
Maak het gerecht af met verse basilicum en schijfjes citroen.