Ga terug
+ servings
kaaskoekjes parmezaanse kaas
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kaaskoekjes van Parmezaan

Deze kaaskoekjes zijn súper simpel om te maken en multi inzetbaar. Zo overleven ze het bij ons thuis niet lang als hartige snack, maar vormen ze ook de perfecte finishing touch voor een lekker hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd8 minuten
Totale tijd18 minuten
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: hartige snack, kaaskoekjes, parmezaanse kaas
Servings: 10 stuks

Equipment

  • bakring (van ong. 7-8 cm doorsnede)
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Plaats de bakring op de bakplaat en verdeel hier een dun laagje geraspte Parmezaanse kaas in.
  • Haal de bakring voorzichtig weg en gebruik deze voor de rest van de kaaskoekjes.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de kaaskoekjes 8 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen. Tijdens het afkoelen worden ze knapperig.