Ga terug
+ servings
volkoren kaascrackers
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kaascrackers maken

Iedere dag eet ik crackers en kaascrackers zijn by far mijn favoriet. Gelukkig zijn deze helemaal niet lastig om zelf te maken. En zelfgemaakt zijn ze natuurlijk het áller lekkerst.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: lunch, ontbijt, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: hollandse kaas, kaas recept, kaascrackers
Servings: 12 stuks

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 125 g volkoren bloem
  • 125 g patent bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 50 g pitten- en zadenmix
  • 50 g Parmezaanse kaas (poedervariant)
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 200 ml water
  • snuf zout
  • 50 g Belegen kaas - geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de Belegen kaas in een kom en roer dit tot een plakkerig deeg.
  • Verdeel het deeg met een spatel over de bakplaat. Strijk het zo ver mogelijk uit, zodat je een dunne plak van hooguit 2-3 mm dik krijgt.
  • Strooi de Belegen kaas over het deeg en schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en snijd het deeg in crackers.
  • Schuif de bakplaat vervolgens weer voor 10-15 minuten terug in de oven, tot de crackers bruin kleuren en krokant worden.
  • Laat volledig afkoelen en bewaar de kaascrackers luchtdicht buiten de koelkast.