Kaas uien Quiche
Liefhebbers van de kaas-uiensmaak kunnen hun hart ophalen bij deze kaas uien quiche. Door de uien niet te karamelliseren blijven ze hun frisse, licht scherpe smaak houden en dat is onwijs lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bladerdeeg, hartige taart, quiche, uientaart
Servings: 1 taart (24 cm)
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 300 g halve uienringen
- 4 eieren
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
- 100 ml slagroom
- 150 g oude kaas - geraspt
- snuf zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht. Bekleed de quichevorm met een vel bakpapier en leg hier het bladerdeeg in. Snijd overhangende randen deeg weg.
Bak de uienringen een minuut of 5 in een koekenpan aan, tot ze zacht zijn. Schep de uien op het bladerdeeg in de quichevorm.
Kluts de eieren met de honing, mosterd en slagroom op. Voeg de oude kaas en een snuf zwarte peper toe.
Schenk de kaasvulling in de quichevorm en bak de kaas uien quiche 35-40 minuten in het midden van de oven.