Ga terug
+ servings
welke kaas op pizza
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kaas-ui pizza (Detroit Style)

Een Detroit Style pizza is een pizza met dikke bodem die in een ovenschaal wordt gebakken. Hartstikke lekker, zeker als je de pizza belegd met lekker veel kaas en ui zoals ik heb gedaan.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rijstijd1 uur 45 minuten
Totale tijd2 uur 35 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: detroit pizza, fastfood friday, gekarameliseerde ui, kaas, kaaspizza
Servings: 8 stukken

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • rechthoekige ovenschaal van 25x35 cm

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg

  • 300 g bloem
  • 1 zakje instant gist (7g)
  • 1 tl zout
  • 225 ml lauwwarm water

En verder

  • 2 rode uien - in halve ringen
  • 2 witte uien - in halve ringen
  • 200 ml pizzasaus
  • 150 g Cheddar - geraspt
  • 150 g mozzarella - geraspt

Instructies

  • Doe de bloem, gist, zout en het water in de kom van de keukenmachine. Zorg ervoor dat het gist en zout niet direct met elkaar in aanraking komen.
  • Kneed het deeg in 10 minuten tot een plakkerig, egaal deeg. Dek het deeg af en laat het een uur rijzen.
  • Bak ondertussen de uien in een koekenpan gedurende 25-30 minuten tot ze zacht zijn en een mooie karamelkleur hebben.
  • Verdeel na een uur het (plakkerige!) pizzadeeg over de ovenschaal. Maak eventueel je handen nat met wat olie om ervoor te zorgen dat het deeg niet blijft plakken.
  • Dek het deeg weer af en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven naar 250℃ boven- en onderwarmte.
  • Verdeel de pizzasaus over de bovenkant van het pizzadeeg en strooi hier beide soorten kaas en de gekarameliseerde uien overheen.
  • Bak de pizza in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

Notities

*Mocht je de pizza bewaren, warm hem vlak voor het serveren dan weer even op in de oven. Doe dit gedurende 10-15 minuten op 180 graden Celsius, dan smaakt je pizza weer lekker.