Italiaanse frittata uit de oven
Frittata wordt doorgaans gemaakt met aardappel en ei, maar deze Italiaanse variant maakte ik met pasta. Een keer wat anders en alsnog hartstikke lekker!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: frittata, italiaans recept, pasta uit de oven
Servings: 4 personen
ronde bakvorm
vel aluminiumfolie
- 300 g penne
- 6 eieren
- 50 ml slagroom
- 200 ml gezeefde tomaten
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 1 tl uipoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- handje cherrytomaatjes - gehalveerd
- 15 g verse basilicum
- 200 g mozzarella
- peper en zout
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de pasta af onder de koude kraan.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de bakvorm in met een beetje olie.
Doe de eieren in een kom en voeg hier de slagroom, gezeefde tomaten, Parmezaanse kaas, uipoeder en knoflookpoeder aan toe. Klop alles goed op.
Spatel de gekookte pasta, cherrytomaatjes en de basilicum door het eibeslag en voeg peper en zout toe.
Schep het geheel in de bakvorm en breek de mozzarella in stukken over de pasta heen.
Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en bak de frittata 30 minuten in het midden van de oven gaar. Verwijder de laatste 5 minuten van de baktijd het aluminiumfolie.