Honing mosterd kip met asperges
Deze honing mosterd kip met asperges uit de oven was een van de grootste verrassingen in de afgelopen weken. Zo smaakvol en zó eenvoudig om te maken. Ik vind het een ultiem lentegerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: eenpansgerecht, honing-mosterd, kip uit de oven, ovenschotel, witte asperges
Servings: 4 personen
steelpan + garde
ovenschaal van 25x30 cm
- 600 g kipdijfilet
- 400 g witte asperges - in stukken
- 400 g groene asperges - in stukken
- 600 g voorgekookte krieltjes
- 1 el gedroogde rozemarijn
Honing-mosterdsaus
- 1 el boter
- 1 sjalotje - gesnipperd
- 1 el bloem
- 150 ml kippenbouillon
- 2 el grove mosterd
- 2 el honing
- peper en zout
Extra
- verse peterselie - fijngehakt
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de ovenschaal in.
Verdeel de kippendijen, asperges, krieltjes en rozemarijn over de ovenschaal.
Smelt voor de honing-mosterdsaus de boter in een steelpannetje. Fruit de sjalot in de gesmolten boter.
Voeg de bloem toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
Schenk dan de bouillon in de pan en voeg de mosterd en honing toe. Kook alles door tot een klontvrije saus en breng op smaak met peper en zout.
Schenk de honing-mosterdsaus over de ingrediënten in de ovenschaal.
Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht 40 minuten, tot de asperges helemaal gaar zijn.
Garneer het gerecht met verse peterselie.