Harissa aardappeltjes met kruidenyoghurt
Ik ben dol op aardappeltjes als bijgerecht en deze harissa aardappeltjes met kruidenyoghurt zijn waanzinnig lekker. Licht pittig, maar dat wordt goed gecounterd door de yoghurt. Verslavend lekker verklap ik je vast!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Tunesisch
Trefwoord: aardappel, aardappel gerecht, gegrilde aardappels, knoflookyoghurt, kruidenyoghurt
Servings: 2 -3 personen
- 500 g krieltjes - gewassen en gehalveerd
- 1 flinke el harissa
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
Kruidenyoghurt
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- verse groene kruiden naar smaak (ik gebruikte munt, dille en basilicum)
Breng een flinke pan met water aan de kook en kook hierin de krieltjes 20 minuten voor.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Giet de gekookte krieltjes af en meng deze met de harissa, honing en olijfolie. Spreid uit over de bakplaat en rooster de aardappeltjes nog eens 30 minuten.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de kruidenyoghurt met elkaar.
Verdeel de kruidenyoghurt over een bord en leg de harissa aardappeltjes daar bovenop. Strooi grof zout en extra groene kruiden over de aardappeltjes en serveer ze direct.