Groentestrudel van filodeeg
Ben je op zoek naar een lekker vegetarisch hoofdgerecht dan zit je met deze groentestudel van filodeeg zeker goed. Krokante korst, veel groenten en kaas als vulling - toppertje is het!
Voorbereidingstijd28 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Totale tijd1 uur uur 18 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Oostenrijks
Trefwoord: filodeeg, gegrilde groenten, groentestrudel, hoofdgerecht, kerstdiner, kerstrecept, vegetarisch, vegetarische strudel
Servings: 4 personen
Calories: 339kcal
Groentevulling
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 250 g champignons
- peper en zout
En verder
- 150 g geraspte oude kaas
- 1 pak koelvers filodeeg - of 2 pakken diepvries deeg
- 50 ml olijfolie
- 2 el Everything bagel seasoning of sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd alle groenten voor de vulling klein en verspreid dit met peper, zout en een drizzle olie over de bakplaat. Grill de groenten in 30 minuten in de oven zacht en laat afkoelen. Meng de groenten met de geraspte oude kaas.
Smeer ieder velletje filodeeg in met olijfolie en stapel de vellen op elkaar. Als je grote vellen filodeeg hebt kun je ze gewoon stapelen, heb je diepvries deeg: zorg er dan voor dat de velletjes elkaar iets overlappen zodat je wel genoeg ruimte hebt om de strudel op te kunnen rollen.
Verspreid de gegrilde groenten met de kaas over het midden van het filodeeg en rol het geheel op als een grote loempia.
Leg de groentestrudel op de bakplaat en smeer de hele buitenkant in met olijfolie.
Strooi de bagel seasoning of sesamzaadjes over de bovenkant van de strudel en bak de groentestrudel in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en knapperig.
Calorieën: 339kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 13g | Vet: 25g | Verzadigde vetten: 9g | Vezels: 6g | Suiker: 12g