Groene groentecurry met gebakken halloumi
Het fijne aan deze groene groentecurry is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Verwerk alle restjes groenten die je nog maar hebt liggen in de curry, maar sla de gebakken halloumi als topping zeker niet over want dat is hetgeen dit curry recept zo lekker maakt!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Grieks, Indiaas
Trefwoord: curry recept, groene curry, groentecurry, halloumi, vegetarisch
Servings: 2 - 3 personen
- 1 ui - in grove stukken
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 70 g groene currypasta
- 2 courgettes - in partjes
- 1 rode paprika - in blokjes
- 200 g mais - uit blik (uitgelekt)
- 200 g kikkererwten - uit blik (uitgelekt)
- 200 ml kokosmelk
En verder
- 1 blok halloumi - in plakken
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan, tot de ui glazig ziet.
Voeg de groene currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.
Doe de courgette, paprika, mais en kikkererwten in de pan en schep alles even om.
Schenk de kokosmelk erbij. Breng de curry aan de kook en laat 15-17 minuten zachtjes pruttelen.
Bak ondertussen de halloumi in een laagje olie in een koekenpan aan weerszijden goudbruin en krokant.
Serveer de groentecurry met rijst en leg de gebakken halloumi als topping bovenop de curry.