Ga terug
+ servings
griekse yoghurtcake
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Griekse yoghurt cake met blauwe bessen

Hoe dol ik ook ben op roombotercake, in de zomermaanden mag het allemaal wel wat lichter. Qua smaak bedoel ik dan vooral! De beste oplossing is dan op een Griekse yoghurtcake te maken. Nog steeds lekker smeuïg en top van smaak, maar wat minder zwaar. En extra lekker met blauwe bessen!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: blauwe bessen, cake, griekse yoghurt, yoghurtcake, zomercake
Servings: 1 cake (12 plakken)

Equipment

  • cakeblik
  • vel bakpapier
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 80 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 225 g Griekse yoghurt
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 g blauwe bessen
  • 1 tl maizena
  • 1 perzik - in plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker tot een romig geheel en voeg hier een voor een de eieren aan toe.
  • Doe de Griekse yoghurt, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout in de kom en spatel alles tot een egaal cakebeslag.
  • Schep de blauwe bessen met de maizena om en voeg deze vervolgens toe aan het cakebeslag. Spatel de blauwe bessen er luchtig doorheen.
  • Schep het cakebeslag in het cakeblik en verdeel de plakjes perzik over de bovenkant van de cake.
  • Bak de Griekse yoghurt cake in het midden van de oven in 55-60 minuten gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze serveert.