Ga terug
–+ servings
Gozleme
Recept afdrukken
No ratings yet

Gozleme

Ik ben dol op Turkse recepten en Gozleme is misschien wel een van mijn favorieten. Heerlijk zacht, luchtig deeg met een vulling van spinazie en feta. Perfect voor bij een lekkere salade of een kop dampende soep.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rijstijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Turks
Trefwoord: flatbread, gevuld brood, gevuld deeg, gozleme
Servings: 6 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • deegroller
  • Koekenpan

Ingrediënten

Deeg

  • 1/2 el instant gist
  • 175 ml lauwwarm water
  • 250 g bloem
  • snufje zout

Vulling

  • 200 g bladspinazie - fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g feta - verkruimeld

Instructies

  • Voeg de gist aan het water toe en roer dit door tot de gist is opgelost.
  • Voeg het gistpapje toe aan de bloem en doe het zout erbij. Kneed het deeg tot het zacht en soepel is. Laat het deeg dan een uur rijzen.
  • Meng ondertussen de fijngesneden bladspinazie met de olie en de feta.
  • Verdeel het gerezen deeg in 6 bolletjes en rol deze zo dun mogelijk uit.
  • Schep een paar lepels van de vulling op het deeg.
  • Vouw het deeg dubbel en vouw de zijkanten naar binnen.
  • Bak de gozleme in een droge koekenpan aan weerszijden 3-4 minuten, tot het deeg gaar is en hier en daar goudbruin kleurt.